Muhtemelen kelime belgenizi oluştururken biçimlendirmeye çalışmanıza rağmen, öğeleri yeniden düzenlemeniz gereken bir zaman olabilir. Resimler, nesneler ve bu kılavuz için tablolar kullanıyorsanız bu yaygındır.

Tablonuzun belgenizdeki farklı bir noktada daha iyi çalışacağını görürseniz, size taşımanın birkaç yolu göstereceğiz. Konumunu değiştirdikten sonra, çevresindeki metinde de ayarlamalar yapmanız gerekebilir. Bir bakalım.

Bir Tabloyu taşımak için sürükleyin

Bir tabloyu Microsoft Word’de taşımanın en kolay yolu, sürüklemektir. Bu, tabloyu hemen hemen istediğiniz yere yerleştirmenize olanak tanır.

Tıklayarak tüm tablonuzu seçin ve ardından sol üstte görüntülenen tablo tutamağını alın. Tüm tablonuzun ve içeriğinizi vurgulanmış görmelisiniz.

Tabloyu hareket ettirmek için tablo tutamağını sürükleyin. Yaptığınız gibi, doğru noktayı bulduğunuzda serbest bırakabilmeniz için noktalı bir taslak göreceksiniz.

Kelime Taşıma Tablosu

Kelime Taşıma Tablosu

Bu yöntem, tablonuzun kısa bir mesafe veya birkaç sayfa içinde taşıyorsanız en iyi şekilde çalışır.

Bir tabloyu hareket ettirmek için kesin veya kopyala ve yapıştırın

Bazen bir tabloyu hareket ettirmek için sürüklemek uygun değildir. Örneğin, tabloyu sayfa 20’den sayfa 10’dan hareket ettirmek isteyebilirsiniz. Tüm bu sayfaları sürüklemek yerine, tabloyu kesebilir veya kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Tablo tutamağını tıklayarak tablonuzu seçin. Sağ tıklayın ve “Kes” veya “Kopyala” yı seçin veya Ana Sayfa sekmesinin pano bölümünde Kesme veya Kopyala düğmesini kullanın.

İLGİLİ HABER  Microsoft Word'de Sekme Durakları Ekleme, Düzenleme ve Kaldırma

Kes” seçerseniz, bu tabloyu konumundan çıkarır. “Kopyala” ı seçerseniz, bu tablonun bir kopyasını orijinal noktasında tutar.

Kesi Kopya Kelime Taşıma Tablosu

Kesi Kopya Kelime Taşıma Tablosu

İmlecinizi, kesim veya kopyalanan tabloyu eklemek istediğiniz belgeye yerleştirin. Sağ tıklayın ve “Yapıştır” ı seçin veya Ana Sayfa sekmesinin pano bölümünde Macun düğmesini kullanın.

Ana Sayfa Yapıştır Kelime Move Table

Ana Sayfa Yapıştır Kelime Move Table

Bu, tonlarca paragraf veya sayfa boyunca sürüklemeden tablonuzu hareket ettirmenin temiz bir yolunu sunar.

Tabloyu metne ayarlayın

tablonuzu hareket ettirdikten sonra, nereye yerleştirdiğinize bağlı olarak çevreleyen metni ayarlamanız gerekebilir. Metni tablonun etrafına sarabilir veya tabloyu kendi alanında tutmak için tersini yapabilirsiniz.

Tabloyu seçin, sağ tıklayın ve “Tablo Özellikleri” yi seçin.

Tablo Özellikleri Kelime Hareket Edilebilir

Tablo Özellikleri Kelime Hareket Edilebilir

Tablo sekmesinde alttaki metin sarma seçeneklerini göreceksiniz. Tabloyu ve metni kendi konumlarında tutmak için “Yok” veya metni tabloya sarmak için “etrafında” seçebilirsiniz.

Özellikler kelime hareket tablosu

Özellikler kelime hareket tablosu

Etrafında” seçerseniz, paragraflara veya kenar boşluklarına göre kesin bir konum girmek gibi şeyler yapmak için “Konumlandırma” yı tıklayabilirsiniz, metinden uzaklığı seçebilir veya tabloyu metinle taşıyabilirsiniz.

Konumlandırma Kelime hareket tablosu

Konumlandırma Kelime hareket tablosu

Tablonuzun etrafına metin sarma hakkında daha fazla ayrıntı için nasıl yapılır bölümüne bakın.

İLGİLİ HABER  Word'de Bölüm Sembolleri Nasıl Eklenir?

Etiketler: